Alken-Maes en Wunderman Thompson brengen leven in de brouwerij voor Cristal XTRA

Na de succescampagne voor Cristal Original vorig jaar, waarbij onze Belgisch pils eindelijk terug Belgisch werd, tapt Alken-Maes dit jaar uit een nog straffer vaatje. ​
Om haar vernieuwende en verfrissende visie op onze grootste bierklassieker – het pintje – te onderstrepen, zet de brouwerij vol in op de lancering van Cristal XTRA, een pils met 3 granen voor extra smaaksensatie. Een strategische en creatieve uitdaging die Wunderman Thompson met plezier aanging.

Want hoe serveer je zo’n speciale pils met 3 granen in een vernieuwend, speciaal glas, zonder hem neer te zetten als een speciaalbier? Alken-Maes en Wunderman Thompson werkten samen om Cristal XTRA te positioneren als een rasechte pils, maar dan eentje die opnieuw weet te verrassen met extra smaaksensatie. De uitstekende samenwerking werd beklonken met een mooi resultaat: de vertaling naar een nationale campagne. Een unicum, want met XTRA is het de eerste keer dat Cristal zijn intrede doet in de Waalse markt. Het XTRA-verhaal werd overtuigend samengevat in een 10 seconden tag-on die voortaan volgt na de Original-spot.

Leuk weetje: Alken-Maes en Wunderman Thompson haalden het onderste uit de kan om de authenticiteit van Cristal te bewaren. Voor de shots werd namelijk geen digitale animatie gebruikt. Het kostte regisseur Simon Barnes van Grinder Films en z’n team zo’n 80 takes om de 3 granen perfect tegen elkaar te laten botsen. Da’s geen klein bier!

“We zijn zeer trots op de fantastische resultaten die we in pre-test hebben gescoord met onze nieuwe campagne. Een sterk resultaat op basis van een sterk staaltje teamwerk met Wunderman als onze structurele en gewaardeerde partner van start to finish.”, aldus Lore Oudermans, Marketing Manager Local Lager Alken-Maes

Naast een nationale campagne via TV wordt de campagne ook op YouTube, Instagram en Facebook uitgerold. Verder werden er ook productshots en digital out-of-home gecreëerd.

Credits

Agency: Wunderman Thompson Antwerp
Client: Alken-Maes ​
Client contact: Etienne Bachellier, Lore Oudermans, Joke Van der Heyden, Astrid Somers
Creative Director: Sam De Volder ​ ​
Creative team: Rudy Ekren, Yves Cwajgenbaum ​
Account team: Evelien De Lint, Annelien Theys, Frederik Jonnaert, Pauline De Rycke, Rose Bosteels ​
Strategy: Evert Van den Broeck, Gaelle Maes, Lise-marie D'Hooghe ​
Design Director: Bob Goor, Bert Beckers, Sofie Luyckx ​
Copy: Joeri Quinet ​
Sound Engineer: Menno Van Riet ​
Agency producer: Ingeborg Van Hoof, Toon Vandenbranden, Tim Keeren ​
Motion design: Mikael Naudet, Andreas De Ridder ​ ​
Production Company: Grinder Films ​
Director: Simon Barnes ​
Music & Soundeffects: Pressure Cooker ​
Photography: Initials LA ​
DOP: Filip Van Roe

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VML Belgium

 

 

Neem contact op met

HQ Antwerpen: Generaal Lemanstraat 47, 2018 Antwerpen

+32 (0)3 286 44 50

erwin.jansen@vml.com

www.vml.com