Bridgestone Europe kiest These Days Y&R voor Social Media & Content Marketing

Om de impact van zijn communicatiecampagnes te verhogen wil Bridgestone Europe, met hoofdkantoor in België, de conversatie aangaan met klanten en fans in de lokale markten (Frankrijk, Duitsland, Polen, Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië) door relevante content specifiek voor social media aan te bieden. Na een internationale pitch koos Bridgestone Europe om hiervoor met These Days Y&R samen te werken.

These Days Y&R schreef een sociale media strategie op maat die zij, als centrale hub, in samenwerking met de lokale Young & Rubicam Group bureaus zal uitrollen. De key diensten die These Days Y&R zal aanbieden gaan van content creatie en conversation management tot analytics. De lokale bureaus zullen instaan voor adaptatie van alle content en conversation management.

Daarnaast legt These Days Y&R momenteel de laatste hand aan het Social Media Playbook met de best practices voor het Bridgestone Merk.

Vorige week dinsdag organiseerde These Days Y&R reeds een live social media event op de internationale motorshow van Genève. Vertrekkende vanuit de insight dat niet elke autofan aanwezig kon zijn op deze motorshow, wou Bridgestone ervoor zorgen dat niemand iets hoefde te missen. Door tweets te sturen naar het Europese Twitter account van Bridgestone (@BridgestoneTyre) met de hashtag van hun favoriete merk konden gebruikers de bekende Britse racejournaliste, Rebecca Jackson, aansturen om live verslag uit te brengen op de stand van hun automerk naar keuze. Gewapend met een filmcrew werd de verslaggeving in realtime op een landingspagina gestreamd. Kijkers waren er als het ware zelf bij en de betrokkenheid was groot.

 

“These Days Y&R kon ons overtuigen met een diep uitgewerkte social media methodologie. Naast een content hub die 24/7 diensten levert en ondersteund door jarenlange ervaring met pan-Europese klanten en een grote expertise in automotive (Jaguar, Land Rover, Mazda, Ford) biedt These Days Y&R een sterk geïntegreerde netwerkbenadering, precies waar we naar op zoek waren.”
Jake Ronsholt, Director Corporate and Brand Comms. dept. Bridgestone Europe

“Bridgestone is een prachtig merk.  Innovatief in zijn marketingdenken, resultaatgedreven en kwaliteit voorop.  Samen met de lange termijn doelstellingen is dit een perfecte match met hoe wij bij These Days Y&R communicatie benaderen.”
Erwin Jansen, CEO These Days Y&R.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VML Belgium

 

 

Neem contact op met

HQ Antwerpen: Generaal Lemanstraat 47, 2018 Antwerpen

+32 (0)3 286 44 50

erwin.jansen@vml.com

www.vml.com