Child Focus en These Days Y&R bundelen de krachten

Child Focus heeft een nieuwe communicatiepartner gekozen: These Days Y&R. Het bureau uit Antwerpen verbindt zich ertoe om drie jaar pro bono de strategische doelstellingen van Child Focus te ondersteunen: de strijd tegen zowel verdwijningen als seksuele uitbuiting van jongeren.

Sylvie Versteylen (Managing Director These Days Y&R): “Puur professioneel is Child Focus de gedroomde klant om voor te werken. Het is een merk met een ijzersterk imago in België. Je kan er ‘zuiver’ rond communiceren: niet het merk staat centraal, wel zijn nobele doel. Maar bij deze samenwerking speelt natuurlijk veel meer mee. Ons engagement heeft vooral een emotionele beweegreden. Social responsibility maakt deel uit van het dna van ons bureau. Bovendien werken bij ons heel wat jonge ouders: de bescherming van kinderen sluit op natuurlijke wijze aan bij onze leefwereld.”

Communicatiedirecteur Dirk Depover van Child Focus legt de keuze voor het bureau uit: “We bestaan sinds 1998. En we kijken terug op een jarenlange, prima samenwerking met Grey. Maar we leven intussen in een andere wereld. Bij jonge mensen, de ouders van morgen, vervaagt bijvoorbeeld de herinnering aan de zaak-Dutroux. Willen we de geesten scherp houden, dan hebben we een eigentijdse communicatie nodig. Zo was van sociale media bij ons ontstaan nog geen sprake. We vertrouwen erop dat These Days Y&R ons die innovatieve manier van communiceren kan bijbrengen, op een creatieve manier. Want zelfs uiterst verontrustende thema’s moeten we op een positieve, hoopvolle manier brengen.”

Op communicatief niveau voorziet het bureau concreet:

  • twee grote crossmediale campagnes per jaar
  • ondersteuning van het social media-luik (opsporing & preventie)

versterking van het merk Child Focus (via de jaarlijkse, internationale BrandAsset® Valuator van moederbureau Young & Rubicam).

 

Over Child Focus:

Child Focus werd 18 jaar geleden opgericht als Stichting voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen. De organisatie telt een vijftigtal medewerkers en 800 vrijwilligers en is dag en nacht bereikbaar via het gratis noodnummer 116000. Jaarlijks worden een kleine 2000 zaken behandeld. Preventie en sensibilisering zijn eveneens belangrijke opdrachten. Child Focus werkt elke dag nauw samen met politie, justitie en tal van welzijnsorganisaties.

Dirk Depover

Directeur Communicatie, Child Focus

Sylvie Versteylen

Managing Director, These Days Y&R

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VML Belgium

 

 

Neem contact op met

HQ Antwerpen: Generaal Lemanstraat 47, 2018 Antwerpen

+32 (0)3 286 44 50

erwin.jansen@vml.com

www.vml.com