Gaëlle Maes (VML) is finalist van de Streamz Academy en rekent op jouw stem!

Antwerpen, 25 januari 2024. Bij Streamz weten ze dat het niet makkelijk is voor jong talent om zich in de sector te lanceren. Dus organiseerde het Vlaamse platform de Streamz Academy. Uit de 534 inzendingen selecteerde het 8 finalisten die klaargestoomd werden om hun fictie-idee voor te stellen op Film Fest Gent. Maar slechts drie van hen konden doorstoten naar de slotfinale.

Gaëlle Maes deed het! 

 Overdag is Gaëlle strategic planner bij VML. Maar na de reclame is het tijd voor tv: voor de Streamz Academy schreef ze eigenhandig een nieuwe fictiereeks. En haar verhaal viel bij de vakjury van Vlaamse filmproducenten op Film Fest Gent zozeer in de smaak dat ze een plek bij de drie finalisten wist te bemachtigen. 

“Als strateeg werk je mee aan een tvc-script, maar kom je niet op de set of in een audio-opname. Dankzij de Streamz Academy kon ik dit wel ervaren, en dit smaakt zeker naar meer!” (Gaëlle Maes) ​ 

 

Diafragma, starring het VML-team ​ 

Gaëlle is al van jongs af gebeten door film. Toen ze op een dag haar kamer opruimde en haar oude analoge fotocamera tegenkwam, werd het idee voor haar eigen fictiereeks Diafragma geboren: een onopgeloste verdwijningszaak van een Gentse studente wordt heropend wanneer er vijf jaar later een fotocamera opduikt met verdachte foto’s van de nacht dat ze verdween. Welke rol speelden haar kotgenoten? En zal de vriendschap, of uiteindelijk toch de waarheid zegevieren? 

Productiehuis Panenka tekende voor de professionele realisatie van de trailer en het pitch deck, en Gaëlle ging hiervoor op zoek naar de nodige twintigers die als figuranten konden optreden. Zo maakten onder andere haar VML-collega's Molly Waetens en Alexander Kolenberg met veel plezier hun debuut in de trailer van ‘Diafragma’. 

“Het is leuk om te zien dat iedereen bij VML enthousiast is over mijn deelname aan de Streamz Academy. Ze geven mij de flexibiliteit die ik nodig heb om dit traject tot een goed einde te brengen. Ik ben er zeker van dat mijn ervaring als strateeg me geholpen heeft doorheen dit traject om mijn verhaal te pitchen.” (Gaëlle Maes) ​ ​ 

 

Stem mee voor de nieuwe Streamz Original 

De volledige steun van VML heeft Gaëlle alvast. Sophie Steyaert (Managing Director VML Belgium): ​ “We zijn blij dat we jong talent als Gaëlle de ruimte kunnen geven om het schrijven van haar eerste fictieserie te combineren met een job als strategisch planner bij VML.” Maar om Diafragma tegen 2 februari naar de eerste plaats te stemmen, rekent Gaëlle ook op jouw steun: 

Ga naar de website en stem voor Diafragma van Gaëlle Maes als nieuwe Streamz Original!  

Meer info over de wedstrijd en de deelnemers vind je op https://www.streamzacademy.be/ 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VML Belgium

 

 

Neem contact op met

HQ Antwerpen: Generaal Lemanstraat 47, 2018 Antwerpen

+32 (0)3 286 44 50

erwin.jansen@vml.com

www.vml.com