Game Of Thrones-campagne van Telenet en fans doet strijd om IJzeren Troon losbarsten

Wereldwijd keken fans van de topserie Game of Thrones reikhalzend uit naar 12 april, want dan begon het vijfde seizoen van de HBO-serie. Telenet (dat de afleveringen via Play More gelijktijdig met de VS uitzendt) en These Days Y&R wilden die start niet onopgemerkt voorbij laten gaan en ze zetten samen met de fans een campagne op poten. Die moest voor eens en voor altijd de vraag van 1 miljoen zwaarden beslechten: wie belandt op de IJzeren Troon?

Met de Choose Sides-campagne wilde Telenet op zoek gaan naar de populairste familie van Game of Thrones. Om het concept verder uit te werken, werd de hulp ingeroepen van een groep diehard GoT-fans. Het resultaat was een spannende online battle. Stand-upcomedians Alex Agnew en Xander De Rycke, zelf superfans, besloten de campagne voor te trekken. Zij debatteerden in 5 afleveringen over wat de reeks zo fantastisch maakt en welke huizen volgens hen aan het langste eind zullen trekken in de strijd om de IJzeren Troon. De video’s werden verspreid via de social media-kanalen van Telenet.

#choosesides
Om de fans een stem te geven in het debat, lanceerden we de hashtag #choosesides. Hiermee konden ze op social media tonen welk personage ze een hart onder de riem steken. In slechts enkele dagen tijd organiseerden fans speciale activiteiten zoals ‘Howl like a wolf’ (op 4 april huilen bij volle maan voor huis Stark) of een roadtrip naar Dorne in Limburg als tribute aan de gelijknamige plaats in de serie van huis Martell. Maar het opvallendst waren misschien de tatoeages die de revue passeerden. In adoratie vereeuwigden zo enkele de fans hun favoriete huis.

Door mee te doen aan het #choosesides-debat maakten de hevigste fans kans om een ticket te winnen voor het slotevenement in Gent, dat plaatsvond op 11 april in het monasterium Poortackere. De locatie werd voor de gelegenheid volledig omgetoverd tot Westeros, de wereld van Game of Thrones. Figuren uit de serie verwelkomden en vergezelden de fans tijdens een middeleeuws buffet in ware GoT-stijl. Daarna konden de winnaars in avant-première naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen kijken.

Credits:

Client: Telenet

Contact Telenet: Karen Van Belleghem, Marilyn Debisschop 

Agency: These Days YR

Account : Stephanie Katic

Chief Creative Officer : Werner Van Reck

Creative directors: Sam De Volder, Mateusz Mroszczak

Creation: Gertjan De Smet (AD); Matthias De Smet (Copy)

Strategy: Nicolas Moerman

Design: Jeroen Michiels, Dorien Wendelen

Event production agency: We Make You Happy

Radio & film production agency: Motion Makers

Producer: Ingeborg Van Hoof

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wunderman Thompson Benelux

Wunderman Thompson is een creative transformation agency dat de expertise van een reclamebureau, consultancypartner en technologiebedrijf combineert. Zo zetten we in de Benelux de toon vanuit onze kantoren in Antwerpen, Brussel en Luxemburg met meer dan 200 getalenteerde medewerkers.

Ons doel: ambitieuze merken inspireren om te groeien. Zo verzorgen we de geïntegreerde communicatie van onder meer Telenet, Child Focus, bpost, MediaMarkt, PMI, Lunch Garden, 11.11.11, Pioneer DJ, Microsoft, Riverty, Alken-Maes, Škoda, Euroclear, ...

Om dat te doen, rekenen we op onze lokale en globale kracht en expertise. Want wereldwijd beschikken we over maar liefst 24.000 specialisten in 90 markten om ook internationale ambities mee waar te maken.

Sinds jaar en dag zetten we met Effie’s, Cannes Lions, Creative Belgium Awards … de kroon op ons creatieve, digitale en efficiënte werk.

 

Contact

HQ Antwerpen: Generaal Lemanstraat 47, 2018 Antwerpen

+32 (0)3 286 44 50

[email protected]

www.wundermanthompson.be