Gepersonaliseerde, emotionele marketing voor artsen levert 34% meer actie op

Brussel - 24 februari 2020

Om gezond te blijven moeten we genoeg bewegen, gezond eten, voldoende slapen … Dat weten we natuurlijk allemaal. Maar doen we het ook? 

Nee hé. Daarom brengt Wunderman Thompson Health jaarlijks een studie uit rond wat zij ‘Health Inertia’ noemen: het feit dat - hoewel we weten welke beslissingen we moeten nemen om een gezonde levensstijl te behouden – we dit niet doen. Dit jaar richt de Health Inertia-studie zich op datzelfde patroon, maar dan bij artsen. Want ook zij maken niet altijd de beste, meest gezonde keuze voor hun patiënten. Wunderman Thompson onderzocht waarom artsen niet altijd de aanbevelingen volgen rond het uitvoeren van botdichtheidscreenings bij patiënten met een risico op osteoporose. En hoe marketeers artsen kunnen inspireren om actie te ondernemen. Verrassend: uit het onderzoek blijkt dat artsen anders reageren afhankelijk van het soort communicatie. 

34% méér artsen ondernemen actie bij emotionele en persoonlijke communicatie
Toen de zorgverleners tijdens het onderzoek rationele en generieke berichten te zien kregen, verklaarde 56% dat ze ernaar zouden handelen. Niet slecht, zou je denken? Maar toen ze emotionele en gepersonaliseerde boodschappen voorgeschoteld kregen, verklaarde 75% van de zorgverleners dat ze ernaar zouden handelen. Dat betekent een toename van 34%.

Artsen zijn ook mensen
Veronderstellingen die al decennialang meegaan, over wat de beslissingen van artsen beïnvloedt, worden door deze studie ontkracht. Want hoewel rationele communicatie de norm in deze sector is, blijkt nu dat artsen gunstiger reageren op emotionele, persoonlijke boodschappen. Wetenschap die ‘menselijk’ verpakt wordt, blijkt veel overtuigender te zijn.

”In onze communicatie met zorgverleners hebben we de neiging om alleen hun rationele kant aan te spreken, waarbij we vergeten dat het vaak emoties zijn die hen motiveren en hen tot actie aanzetten. Net als bij ons allemaal” zegt Yves Fransen, medical director bij Wunderman Thompson Health Brussels. 

Met rationele feiten kom je maar halfweg ​
Het is dus belangrijk om de drijfveren van zorgverleners te achterhalen en uit te pluizen welke emoties daarbij meespelen. Door te vertrouwen op wetenschappelijke, rationele feiten, kom je maar halfweg. Want zoals neuroloog Donald Cane zegt: "emotie leidt tot actie, terwijl rede leidt tot conclusies".

Lees het volledige Health Inertia-rapport voor meer informatie over het onderzoek en om te ontdekken hoe u overtuigender communiceert met zorgverleners.

Ga naar het rapport

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wunderman Thompson Benelux

Wunderman Thompson is een creative transformation agency dat de expertise van een reclamebureau, consultancypartner en technologiebedrijf combineert. Zo zetten we in de Benelux de toon vanuit onze kantoren in Antwerpen, Brussel en Luxemburg met meer dan 200 getalenteerde medewerkers.

Ons doel: ambitieuze merken inspireren om te groeien. Zo verzorgen we de geïntegreerde communicatie van onder meer Telenet, Child Focus, bpost, MediaMarkt, PMI, Lunch Garden, 11.11.11, Pioneer DJ, Microsoft, Riverty, Alken-Maes, Škoda, Euroclear, ...

Om dat te doen, rekenen we op onze lokale en globale kracht en expertise. Want wereldwijd beschikken we over maar liefst 24.000 specialisten in 90 markten om ook internationale ambities mee waar te maken.

Sinds jaar en dag zetten we met Effie’s, Cannes Lions, Creative Belgium Awards … de kroon op ons creatieve, digitale en efficiënte werk.

 

Contact

HQ Antwerpen: Generaal Lemanstraat 47, 2018 Antwerpen

+32 (0)3 286 44 50

[email protected]

www.wundermanthompson.be