Gio Canini benoemd tot WPP's Country Manager voor België

Antwerpen - 23 juni 2020

Vandaag kondigde WPP aan dat Gio Canini werd benoemd tot WPP's Country Manager voor België.

Gio zal verantwoordelijk zijn voor de groei van de activiteiten van WPP en de kansen op de Belgische markt. Hij kan zich daarvoor beroepen op zijn ruime ervaring met een brede waaier aan merken in de reissector, telecom, media, retail, FMCG, ICT, gezondheidszorg en overheid, voor wie hij zowel werkte aan de aanbieders- als aan de klantenzijde. Hij zal die taak combineren met zijn nieuwe positie van Benelux Executive Chairman voor Wunderman Thompson, bij wie hij altijd een belangrijke rol heeft gespeeld in het succes van het agentschap in België. Mede onder zijn leiding ging het werknemersaantal van 35 naar 220 mensen die werken voor grote lokale en internationale klanten. 

Gio kwam in 2007 bij WPP toen These Days, het digitale agentschap dat hij in 2001 samen met Erwin Jansen oprichtte, werd overgenomen door Wunderman/Y&R. Hij begon zijn loopbaan als academisch onderzoeker bij de Vrije Universiteit Brussel, om vervolgens aan de slag te gaan bij Concentra, een van de grootste mediabedrijven in België. Daar was hij medeoprichter en bestuurder van investeringsfonds Ubimedia.com, dat gespecialiseerd was in media, marketing, data en ICT.

Mark Read, CEO van WPP: "Gio's ondernemingszin en leiderschapsvaardigheden zijn ideaal om WPP's aanwezigheid in België verder te ontwikkelen, een land waarvan de reclamesector een sterke creatieve reputatie heeft en fors inzet op innovatie. Hij kan bogen op zijn diepgaande ervaring in het creëren van groei voor klanten in de Benelux en bezit een doorgedreven kennis van een Belgische markt die voordeel haalt uit zijn sociale, politieke en culturele ligging in het hart van Europa."

Over WPP

WPP is een creatief transformatiebedrijf. Wij gebruiken de kracht van creativiteit om te bouwen aan een betere toekomst voor onze mensen, klanten en gemeenschappen. Voor meer informatie, surf naar www.wpp.com.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VML Belgium

 

 

Neem contact op met

HQ Antwerpen: Generaal Lemanstraat 47, 2018 Antwerpen

+32 (0)3 286 44 50

[email protected]

www.vml.com