Lancering van Wunderman Thompson & MIRUM in België

Wunderman Antwerp en Wunderman Brussels worden samen Wunderman Thompson Belgium. J. Walter Thompson Brussels wordt MIRUM Belgium.

ANTWERPEN, BRUSSEL – 26 april 2019

Na de internationale fusie van Wunderman en J. Walter Thompson eerder dit jaar worden vandaag Wunderman Thompson Belgium en MIRUM Belgium gelanceerd. Wunderman Antwerp en Wunderman Brussels zullen onder één paraplu werken: Wunderman Thompson Belgium. Het vroegere J. Walter Thompson Brussels zal voortaan MIRUM Belgium heten. Elk kantoor zal zijn eigen cultuur, mensen, klanten en marktpositionering behouden maar ook voordeel halen uit de synergie en samenwerking van de groep.

Co-CEO Gio Canini, Wunderman Thompson Belgium, over de structuur van de groep: “We hebben de behoeften van onze klanten, de marktopportuniteiten, het DNA van de kantoren en de wensen van onze getalenteerde medewerkers bekeken. Op basis daarvan hebben we besloten om Wunderman Antwerp en Wunderman Brussels onder één paraplu samen te brengen, namelijk Wunderman Thompson Belgium, en het kantoor JWT Brussels bij het bureaunetwerk van JWT, MIRUM, te voegen. Het kantoor van Wunderman Thompson in Brussel zal geleid worden door Toon Diependaele en zal zijn capaciteiten op het vlak van CRM, data, digitale transformatieen digitale ervaringen verder ontwikkelen. Het kantoor van Wunderman Thompson in Antwerpen zal dan weer zijn vaardigheden omtrent merkopbouw, campagnevoering en ervaringen uitbreiden. We hebben nu de grootste geografische voetafdruk en dienstverlening van alle bureaus in België, én we beschikken over het momentum om België op de internationale kaart te zetten – zowel in het Wunderman Thompson-netwerk als daarbuiten. We zijn opgetogen over de toekomst en kijken ernaar uit om samen te groeien.”

Co-CEO Erwin Jansen, Wunderman Thompson Belgium, over de werkwijze van Wunderman Thompson: “Wunderman Thompson is een creatief data- en technologiebureau dat is opgericht om groei te stimuleren. Groei is een positieve kracht die nu noodzakelijker is dan ooit tevoren. Er zijn drie dingen nodig om groei te stimuleren: 1. het vermogen om de wereld anders te zien en conventionele denkwijzen overboord te gooien; 2. een onbeperkte definitie van creativiteit waarbij business, cultuur en merkervaringen op een nieuwe manier worden benaderd; 3. het vermogen om knopen door te hakken en verantwoordelijkheid te nemen, waarbij we de oplevering van begin tot eind in handen houden. Met een internationaal bereik van meer dan 20.000 mensen en een lokaal team van meer dan 200 mensen werken we met ambitieuze merken op internationaal en lokaal niveau. We ondersteunen hen bij alle mogelijke types communicatie, ervaringen en platformen.”

CEO David Grunewald, MIRUM Belgium: “Deze internationale fusie biedt echte kansen op lokaal niveau, zowel voor onze klanten als voor onze teams. Doordat we deel uitmaken van een sterkere groep kunnen we waar nodig diensten delen en rekenen op een wisselwerking, terwijl we toch onze autonomie behouden om onze klanten en onze medewerkers te beheren. Ik ben trots op wat we in vier jaar verwezenlijkt hebben bij J. Walter Thompson Brussels. We hebben geïnvesteerd in nieuw talent, nieuwe klantenrelaties verworven en getransformeerd tot sterke partnerschappen. Tegelijkertijd ben ik ook enthousiast om een nieuwe dynamiek te lanceren waarmee we ons geïntegreerde bureau met 40 mensen kunnen heruitvinden. MIRUM Belgium voegt zich bij een bestaand netwerk van 2500 merk- en businesstransformatoren in 25 landen die een uniek enthousiasme delen om ‘the next big thing’ te maken. Ik kijk ernaar uit om voordeel te halen uit die nieuwe netwerkdynamiek en om van MIRUM Belgium een ‘schitterend*’ bureau te maken. ​
*MIRUM betekent schitterend in het Latijn.

Ter info: MIRUM is een tweede agentschap-netwerk binnen Wunderman Thompson, wereldwijd in 25 landen.

OVER MIRUM Belgium

MIRUM Belgium is een geïntegreerd bureau dat creativiteit in reclame combineert met contentstrategie, social storytelling en funnelconversie. We geloven in de kracht van synergie tussen een team van generalisten en specialisten samen met het team van de klant om doeltreffende en onverwachte oplossingen te creëren. MIRUM Belgium is een bureau van 40 merk- en businesstransformatoren met klanten zoals Beobank, ŠKODA, VELUX, de Europese Commissie, Total Gas & Power, Brico, Somatoline, Rio Mare, Borotalco, Vanceva, Campari Group, Panasonic, Wondercar, Equilis, Puratos.
MIRUM wordt geleid door David Grunewald (CEO MIRUM Belgium). Naast de Wunderman Thompson-groep blijven Xavier Bouillon (CD) en David Grunewald (CEO) aandeelhouders van het bureau MIRUM.

Perscontact MIRUM Belgium:
David Grunewald – david.grunewald@mirumagency.com
+32 (0)475 91 25 25

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VML Belgium

 

 

Neem contact op met

HQ Antwerpen: Generaal Lemanstraat 47, 2018 Antwerpen

+32 (0)3 286 44 50

erwin.jansen@vml.com

www.vml.com