LET’S UPGRADE THE CITY

Als winnaar van de Red Dot Design Award 2015 ligt de focus voor de lancering van de gloednieuwe Mazda CX-3 sterk op design. Bovendien biedt deze crossover een uitzonderlijke uitrusting.

Met de claim: “Let’s Upgrade The City”, belooft de Mazda CX-3 de chauffeur én de stad dan ook een duidelijke upgrade op het vlak van comfort, technologie, veiligheid en uiteraard ook qua uiterlijk. These Days Y&R is verantwoordelijk voor de campagne.

Deze campagne houdt niet op bij het aankondigen van deze opvallende verschijning in het stadsbeeld. Mazda wil onze steden ook letterlijk upgraden door grauwe plekken mooier te maken met kleurrijke street art. Street artists gebruiken de stad als hun canvas, maar het is niet altijd makkelijk om toestemming te krijgen om op een legale manier te kunnen werken. Om jong artistiek talent een duwtje in de rug geven, roept de campagne de kijkers op om zelf een ‘muurtje’ te doneren. De inspirerendste plekken mogen zich dan binnenkort aan een fantastische upgrade verwachten.

Om dit op een zo authentiek mogelijke manier te doen, richtte Mazda zich tot het collectief Street Art Belgium. De kunstenaars krijgen artistieke vrijheid: afhankelijk van de locatie en de aard van de plekken wordt bekeken welk type street art een meerwaarde voor deze plaats kan betekenen.

Ondertussen valt er al een eerste fotorealistisch werk te bewonderen in Antwerpen (station Luchtbal), gemaakt door Street Artist ‘Smates’.

These Days Y&R maakte een 25” tv-spot, een 2’ advertorial en een digitale campagne met bijhorende website (upgradethecity.be) en activatieluik.

Samenwerken met de creatieve community is trouwens niet nieuw voor Mazda. Onder de koepel “Supporting Rebels With A Cause” deed Mazda voor de lancering van de nieuwe Mazda3 al eerder beroep op Musketon en Ben Heine, twee gerenommeerde grafische kunstenaars. Elk van hen werd gevraagd een Mazda3 van de laatste generatie een ware grafische upgrade te geven. Het resultaat ziet u hier:

 

Ben Heine 

Musketon 

 

CREDITS

Creatie These Days Y&R: Sam De Volder, Annelies Rongé, Tim Vercauteren

Account Team: Tom Thijs, Seppe Dogge, Claudio Capo, Gio Canini

Creative Director SBS : Steve Brouwers

Productie: Griet Meukens, Inge Theylaert

Regisseur: Kurt De Leijer

DOP: Patrick Otten

Montage: Joris Willems

Mixing: Peeters Producties

Art: Smates & Street Art Belgium (Bjørn Van Poucke)


Client: Mazda
Contact: Joachim Sas

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VML Belgium

 

 

Neem contact op met

HQ Antwerpen: Generaal Lemanstraat 47, 2018 Antwerpen

+32 (0)3 286 44 50

erwin.jansen@vml.com

www.vml.com