MediaMarkt en Wunderman Thompson Antwerp innoveren met doorkijkreclame

ANTWERPEN - 17 oktober 2019

Voor elektroketen MediaMarkt bedacht Wunderman Thompson Antwerp een slim reclameformat om op een minder intrusieve manier te adverteren voor zijn nieuwste producten en promoties. Dit reclameformat, met de naam ‘doorkijkreclame’ wordt voor het eerst geïntroduceerd tijdens De Slimste Mens ter Wereld op VIER.be.

Reclame zonder onderbreking
Online kijkers krijgen in de plaats van een klassiek reclameblok, een videoadvertentie te zien die hen toelaat om gewoon verder te kijken naar hun favoriete programma terwijl de promotie verschijnt. Zo kunnen kijkers De Slimste Mens ter Wereld blijven volgen in de allerlaatste smart tv of tablet, zonder onderbreken. 

Streaming was nog nooit zo populair
Doordat kijkers massaal overschakelen naar streamingdiensten, kunnen ook commerciële zenders niet achterblijven. Maar adverteren zonder kijkers af te schrikken blijft een uitdaging. “Bij SBS zijn we altijd op zoek naar nieuwe innoverende manieren om merken en consumenten samen te brengen via onze content. Doorkijkreclame is hier een prachtig voorbeeld van”, aldus Steve Brouwers, SBS.

Een uniek format voor promoties
Promoties zijn belangrijk voor grote retailers zoals MediaMarkt, maar deze doen opvallen, is niet altijd gemakkelijk. “Als we campagnes maken voor MediaMarkt is de creatieve challenge telkens weer om op een opvallende en frisse manier de retailer en zijn promoties tot bij de kijkers te krijgen. Als we dan en cours de route ook nog eens een compleet nieuw en minder intrusief reclameformat uitvinden, is dat dubbel gewonnen”, vervolgt Sam De Volder, Wunderman Thompson Antwerp. 

Innoveren om gericht te adverteren
Sinds zijn nieuwe rebranding is MediaMarkt steeds op zoek naar creatieve manieren om zijn doelpubliek te bereiken. “MediaMarkt is een vooruitstrevend merk, daarom deinzen we er niet voor terug om samen met Wunderman Thompson Antwerp en de media innoverende concepten in de mediamix te steken”, concludeert Fokke Lowie, MediaMarkt.

 

 

CREDITS:

 • Agency: Wunderman Thompson Antwerp 
 • Client: MediaMarkt
 • Client contact: Fokke Lowie, Yannick de Bièvre, Davy Claeys
 • Creative Directors: Sam De Volder, Pieter Staes, Manuel Ostyn
 • Creative team: Patrick Vermeylen, Jan Denys, Catherine Hermans
 • Account team: Tom Thijs, Ena Stevens, Sarah Savoir, Matti Verhaegen
 • Mediapartner:
  • Steve Brouwers Creative Director SBS
  • Elissa Betrains Accountmanager SBS

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VML Belgium

 

 

Neem contact op met

HQ Antwerpen: Generaal Lemanstraat 47, 2018 Antwerpen

+32 (0)3 286 44 50

erwin.jansen@vml.com

www.vml.com