MNM en Wunderman Thompson vonden Hooverphonic wél geknipt om te winnen

Antwerpen - 26 mei 2021

Zaterdag 22 mei verdedigde Hooverphonic onze nationale driekleur in de finale van het Eurovisiesongfestival. Maar er was vorige week één iets dat meer over de tongen ging dan “The Wrong Place”, de sublieme song waarmee de band op het hoogste schavot hoopte te eindigen… Het kapsel van frontman Alex Callier.

De ietwat gewaagde coiffure, die in kappersvaktermen beter bekend staat als de French Crop, werd herdoopt tot de Coupe Callier. Op sociale media werd Calliers haartooi met hoongelach ontvangen. Dat kon niet de bedoeling zijn.

Om te tonen dat heel de natie achter Alex en Hooverphonic stond, lanceerden MNM en Wunderman Thompson de Coupe Callier filter op Instagram. Een face filter die, zoals de naam al doet vermoeden, jou een Alex Callierkapsel aanmeet. Die werd meteen uitvoerig gebruikt, zelfs Geike Arnaet testte de filter uit.

Credits:

  • Client: MNM
  • Client Contact: Elisabeth Roelandt, Steven Lemmens
  • Account Manager: Valérie Rosiers
  • Creative Director: Merel Van den Broeck
  • Creative: Tijs Dejonckheere
  • Filter development: Playar Studio

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wunderman Thompson Benelux

Wunderman Thompson is een creative transformation agency dat de expertise van een reclamebureau, consultancypartner en technologiebedrijf combineert. Zo zetten we in de Benelux de toon vanuit onze kantoren in Antwerpen, Brussel en Luxemburg met meer dan 200 getalenteerde medewerkers.

Ons doel: ambitieuze merken inspireren om te groeien. Zo verzorgen we de geïntegreerde communicatie van onder meer Telenet, Child Focus, bpost, MediaMarkt, PMI, Lunch Garden, 11.11.11, Pioneer DJ, Microsoft, Riverty, Alken-Maes, Škoda, Euroclear, ...

Om dat te doen, rekenen we op onze lokale en globale kracht en expertise. Want wereldwijd beschikken we over maar liefst 24.000 specialisten in 90 markten om ook internationale ambities mee waar te maken.

Sinds jaar en dag zetten we met Effie’s, Cannes Lions, Creative Belgium Awards … de kroon op ons creatieve, digitale en efficiënte werk.

 

Contact

HQ Antwerpen: Generaal Lemanstraat 47, 2018 Antwerpen

+32 (0)3 286 44 50

[email protected]

www.wundermanthompson.be