Nationale Loterij & Wunderman Antwerp lanceren nieuwe app

ANTWERPEN – 09 april 2019

De vorige app van Nationale Loterij was al een groot succes, maar ‘alles kan beter’, moeten ze bij Nationale Loterij en Wunderman Antwerp gedacht hebben. Deze week werd de vernieuwde gratis app gelanceerd. Spelers kunnen nieuwe functionaliteiten, zoals een gepersonaliseerd startscherm, het scannen van speltickets, de laatste jackpots en verkooppunten in de buurt, ontdekken. 

Bij de ontwikkeling van de nieuwe app werd de focus op vier domeinen gelegd: het creëren van een meerwaarde voor de speler, de rekrutering van nieuwe spelers, de retentie van bestaande spelers en conversiemanagement. Centraal staat de ervaring en beleving van de speler. De nieuwe app fungeert als een persoonlijke assistent van Nationale Loterij die altijd dichtbij is, je door en door kent en je op maat helpt. Zo mis je, als fervente speler, nooit een trekking, vergeet je niet om je winst te innen en speel je nog makkelijker mee, in gelijk welk verkoopkanaal. 

Spelen kan online via e-lotto.be (spelen in de app is voorlopig niet mogelijk) of via een verkooppunt in de buurt. Na de trekking van Lotto, EuroMillions, Extra Lotto, Joker+, Keno of Pick 3, scan je je ticket en weet je meteen of je gewonnen hebt. Je kunt ook je Lottery Club kaart toevoegen in de app: zo heb je je voordelen altijd op zak!

Ontdek de app in de App Store (Apple) en via Google Play (Android). 

CREDITS

 1. Agency: Wunderman Antwerp 
 2. Client: Nationale Loterij
 3. Client contact: Olivier Van Rompaey 
 4. Design Director: Jeroen Michiels ​ 
 5. Digital designer: Kay Karremans 
 6. Strategy: Toon Diependaele, Kathy Haemers, Michiel Noens 
 7. Service/UX: Kathy Haemers, Aslican Aydin
 8. UX/UI Lead: Jeroen Michiels 
 9. UI/Visuals: Kay Karremans, Olivier Berger, Reginald Vandevelde, Thijs Ter Haar
 10. Motion Design: Georgios Leontiou, Studio Fluxi
 11. Testing: Giele Cools
 12. Account Manager: Carole Steger, Dorien Van Antwerpen
 13. Project Manager: Okky Claase, Manu Verschaeren
 14. Development partner: Upnetix 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wunderman Thompson Benelux

Wunderman Thompson is een creative transformation agency dat de expertise van een reclamebureau, consultancypartner en technologiebedrijf combineert. Zo zetten we in de Benelux de toon vanuit onze kantoren in Antwerpen, Brussel en Luxemburg met meer dan 200 getalenteerde medewerkers.

Ons doel: ambitieuze merken inspireren om te groeien. Zo verzorgen we de geïntegreerde communicatie van onder meer Telenet, Child Focus, bpost, MediaMarkt, PMI, Lunch Garden, 11.11.11, Pioneer DJ, Microsoft, Riverty, Alken-Maes, Škoda, Euroclear, ...

Om dat te doen, rekenen we op onze lokale en globale kracht en expertise. Want wereldwijd beschikken we over maar liefst 24.000 specialisten in 90 markten om ook internationale ambities mee waar te maken.

Sinds jaar en dag zetten we met Effie’s, Cannes Lions, Creative Belgium Awards … de kroon op ons creatieve, digitale en efficiënte werk.

 

Contact

HQ Antwerpen: Generaal Lemanstraat 47, 2018 Antwerpen

+32 (0)3 286 44 50

[email protected]

www.wundermanthompson.be