Outsight, Wunderman Thompson, JCDecaux Publifer en Lijncom slaan de handen (eventjes niet) in elkaar met de Coronanimations

Antwerpen - 9 april 2020

Uit recente nieuwsverslaggeving blijkt dat in de grote steden, zoals Brussel en Antwerpen, helaas nog steeds te veel mensen zijn die de Coronamaatregelen onvoldoende kennen of toepassen. Gio Canini (CEO, Wunderman Thompson Belgium): “Eén van de oorzaken daarvoor is dat een deel van Brussel bijvoorbeeld anderstalig is, en nog belangrijker: vaak ook minder lokale media consumeert. Daardoor komt deze groep ook minder in contact met de specifieke Belgische maatregelen dan hun stadsgenoten die deze dagen aan de Nederlandstalige en Franstalige media gekluisterd zijn."

Om hun steentje bij te dragen, werkten Outsight, Wunderman Thompson, JC Decaux, Publifer en Lijncom samen om de Coronanimations te ontwikkelen. Dat is een set van korte animaties om 3 van de belangrijkste Coronamaatregelen (zo veel mogelijk thuisblijven, afstand houden tijdens een buitenactiviteit en handen wassen) met een minimaal gebruik van woorden te communiceren.

Wim Jansen (CEO JCDecaux): "In normale tijden zien wij niets liever dan dat de mensen buiten zijn, maar vandaag willen ook wij oproepen om vooral binnen te blijven. En de outdoor media zijn in dit geval perfect geplaatst om net die mensen te bereiken die de maatregelen via de andere media misschien niet voldoende opgepikt hebben en toch nog te veel buiten zijn."

Jos Van Campenhout (Managing Partner Outsight): "Voor één keer hopen we dus zo weinig mogelijk mensen te bereiken, want dat zou betekenen dat iedereen mee is met wat er vandaag van ons verwacht wordt: dat we in ons kot blijven."

Dankzij de medewerking van JCDecaux en Publifer zullen de animaties vooral op digitale schermen in het Brusselse en Luikse straatbeeld te zien zijn en in alle belangrijke NMBS stations. Via Lijncom zal de campagne op 22 digitale schermen in de Antwerpse premetro te zien zijn. 

Christine Van den Berghe (CEO Lijncom): "Jongeren blijven een moeilijk te bereiken doelgroep. De afgelopen weken was het duidelijk dat net zij zich dus nog niet helemaal bewust zijn van de maatregelen die ook voor hen gelden. In die context hebben we dan ook de digitale schermen in de Antwerpse premetro ter beschikking gesteld voor deze preventiecampagne." ​ ​ 

Er werden in dezelfde stijl ook klassieke posters en advertenties gemaakt. Daardoor zal de boodschap uiteindelijk op meer dan 750 locaties zichtbaar zijn. Belangrijk: om vooral deze boodschappen en niet het virus te verspreiden, stellen de partners het grafische materiaal ook ter beschikking voor iedereen die voor extra visibiliteit wil zorgen. Zo zal Bruzz, het Brusselse stadsmagazine, de komende week telkens een poster opnemen in het magazine met een oproep om ‘m aan het raam te hangen.

Wilt u ook de Coronanimations (12 sec) en/of het artwork van de advertenties en posters ontvangen? Stuur dan een mailtje naar coronanimations@wundermanthompson.com.
De 3 boodschappen zijn volledig merkloos.

 

CREDITS

 • Outsight: Jos Van Campenhout
 • JCDecaux: Wim Jansen
 • Publifer: Frederic Van Dessel 
 • Lijncom: Christine Van den Berghe
 • Bruzz: Dirk De Clippeleir, Ineke Le Compte 
 •  Agency: Wunderman Thompson Antwerp/Brussels 
 • Client: Outsight, JCDecaux, Publifer, Lijncom, Bruzz
 • Client Contact: Jos Van Campenhout
 • CEO: Gio Canini
 • Account Manager: Charlotte Feremans
 • Graphic design: Dorien Wendelen, Kenny Smet
 • Motion design: Matthias Berghmans
 • Copywriter: James Ubaghs
 • Creative Director: Sam De Volder
 • DTP: Jan-Bart Debruyne

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VML Belgium

 

 

Neem contact op met

HQ Antwerpen: Generaal Lemanstraat 47, 2018 Antwerpen

+32 (0)3 286 44 50

erwin.jansen@vml.com

www.vml.com