Pioneer DJ lanceert globale website samen met These Days Y&R.

In samenwerking met These Days Y&R heeft Pioneer DJ een nieuw, globaal website platform ontwikkeld. De site – PioneerDJ.com – is als eerste ontwikkeld met de laatste Sitecore 8 technologie en draait op een grootschalige, internationale Microsoft Azure infrastructuur. Dankzij de inspanningen van een toegewijd agile project team is de site – in het Engels en Japans – uit de grond gestampt in maar liefst 15 weken. 

Eind 2014 kocht de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR de DJ tak van Pioneer. Pioneer DJ Corporation was een feit en duidde These Days Y&R aan als partner voor hun digitale infrastructuur en website. These Days Y&R bedacht een verjongende, dynamische merkidentiteit voor Pioneer DJ en bouwde een volledig functionele, globale website in twee talen (Engels & Japans) in maar 3 maanden tijd. Dit gebeurde in samenwerking met back-end partner Cegeka.

Op basis van het uitgedachte concept startte een agile team in januari met het UX en grafisch ontwerp van de website, gelijktijdig met de front- en back-end set-up. Er werd gekozen voor een uniek design in functie van de gebruiker. Door het gebruik van levendige kleuren en DJ geïnspireerde elementen en animaties wordt de next-generation DJ community goed vertegenwoordigd. Sitecore 8 werd gekozen als gecentraliseerde oplossing om content, producten en andere assets gemakkelijk te beheren. Daarnaast geeft dit multi-channel campaign management system de ruimte voor custom development en dus de interactieve designs uit te rollen op alle mogelijke devices en schermen.

Vandaag, een maand na de lancering van PioneerDJ.com, mag het resultaat er zijn. Niet alleen zijn de significant visits (langer dan 2 minuten) toegenomen met 25%, maar ook het aantal returning visitors groeit in een stijgende lijn. Bovendien is de algemene performantie van de site enorm vooruit gegaan: de gemiddelde laadtijd van een pagina verminderde met meer dan 50%!

In de toekomst zal These Days Y&R samen met Pioneer DJ de site verder uitbreiden en uitrollen in meerdere talen. Op lange termijn zullen er ook nieuwe functionaliteiten, zoals retail-conversie-paden, ontwikkeld worden en uitgebreide CRM oplossingen geïntegreerd worden.

Credentials

Client: Pioneer DJ

Client Contact: Takako Fujiyama, Simon Hart

Agency: These Days Y&R

Strategy: Raphael Nolens

Account Manager: Tom Schepers

Scrum Master (Cegeka): Nico Vanoppen

Project Manager (Japanese version): Pauley van Rixtel

UX & Service Design: Bram Boot, Jeroen Haijen

Design: Jeroen Michiels, Reginald van de Velde

Front-end Development: Katrien Delarue, Olivier Berger

Back-end Development (Cegeka): Ivan Lieckens, Daan Van Uytvange, Ruben Verschueren

Content Manager & QA: Kim de Vylder, Sarah Vermylen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VML Belgium

 

 

Neem contact op met

HQ Antwerpen: Generaal Lemanstraat 47, 2018 Antwerpen

+32 (0)3 286 44 50

erwin.jansen@vml.com

www.vml.com