Pioneer DJ lanceert nieuwe wereldwijde website samen met These Days Y&R.

Onlangs heeft Pioneer DJ een gloednieuw wereldwijd websiteplatform gelanceerd, ontwikkeld door These Days Y&R en hun back-endpartner Cegeka. De site PioneerDJ.com, die als eerste ontwikkeld werd met de nieuwste Sitecore 8-technologie, draait op een grootschalige wereldwijde Microsoft Azure-infrastructuur. Dankzij de inspanningen van een toegewijd en flexibel projectteam werd de site, in het Engels en Japans, opgebouwd in minder dan 4 maanden tijd. Een zeer knappe prestatie van alle betrokken partijen.

Toen de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR eind 2014 Pioneer DJ overnam, werd deze laatste een zelfvoorzienend bedrijf dat nood had aan een nieuwe digitale infrastructuur en een nieuwe website. Aangezien wij al geruim lange tijd hun online partner zijn, schakelden ze dan ook onze hulp in voor dit project. Samen met Cegeka werkten we een sterk conceptueel model uit voor het Pioneer DJ-merk. De grootste uitdaging moest echter nog komen! In slechts drie maanden tijd moesten we een volledig functionele wereldwijde site bouwen, zowel in het Engels als in het Japans. Zo gingen we te werk:

Samenwerken

Samen met Cegeka als onze back-endpartner beslisten we dat de nieuwste Sitecore 8-technologie onze beste optie zou zijn. Deze internationale speler en toonaangevend multi-channel campaign management system zou voor ons een gecentraliseerde oplossing bieden voor het beheer van content, producten en middelen, allemaal op één en dezelfde plaats. Door het open, drielagige systeem konden we andere programma’s en back-endtoepassingen perfect integreren in Sitecore. Daarnaast konden we creatief omspringen met front-end. Dankzij het systeem hoeven we bovendien slechts eenmaal de content op te slaan om die daarna te publiceren via een verscheidenheid van kanalen en apparaten. Kortom, dit perfecte platform bood en biedt ons nog steeds de nodige ruimte voor custom development.

Azure, het cloudplatform van Microsoft, bleek de perfecte hostingpartner te zijn. Dankzij hun wereldwijde netwerk van datacentra konden we een wereldwijde serverstructuur en wereldwijd datacentrum opzetten om stabiliteit en goede prestaties te leveren overal ter wereld.

Flexibele methodologie

Toen we beslist hadden om samen te werken, moesten we alle vereiste competenties verzamelen: van UX-designers tot front- en back-endontwikkelaars. Daarom hebben we een toegewijd Pioneer DJ-projectteam samengesteld. We moesten zo snel en efficiënt mogelijk kunnen werken. Bovendien hielden we ook rekening met strikte en soms onmogelijke deadlines. We hadden dus een flexibele methodologie nodig. In sprints van twee weken en met dagelijkse scrum-meetings zouden we snel en efficiënt kunnen werken. Door deze flexibele opstelling konden we ook snel beslissingen nemen, waardoor zowel Pioneer DJ als ons team openlijk konden communiceren en problemen onmiddellijk konden aankaarten en oplossen. We werden er vooral creatiever en flexibeler door en boekten de benodigde resultaten.

Resultaten, resultaten

Bij These Days Y&R geloven we sterk in een unieke en herkenbare stijl voor Pioneer DJ. We willen een stijl die niet alleen mooi is, maar die vertrekt vanuit een basisgedachte, aangevuld met een sterk functiegevoel. Door het gebruik van levendige kleuren die kenmerkend zijn voor de nieuwe DJ-generatie, alsook motioned interface-elementen gebaseerd op reallife-DJ-materiaal, ontwierpen we een verbluffende en rijke, maar tegelijkertijd gebruiksvriendelijke merkervaring.

Slechts een maand na de (zachte) lancering van PioneerDJ.com, zien we dat de significant visits (bezoeken van langer dan 2 minuten) met 25 % gestegen zijn. Bovendien groeit het aantal terugkerende bezoekers sterk. Tot slot heeft de Microsoft Azure-serverstructuur echt wel al haar doel bewezen: onze gemiddelde laadtijd van een pagina daalde met maar liefst 50 %!

Maar er is meer!

Dit alles is geweldig, maar daar houdt het niet mee op. We willen het bestaande platform blijven verbeteren en in de nabije toekomst willen we nieuwe functionaliteiten ontwikkelen. We willen verder nog de taal en het geografische bereik van de website uitbreiden, (e-)retail conversiepaden invoeren en uitgebreide CRM-oplossingen integreren, zoals customer single sign-on, experience optimisation en campaign flows gebaseerd op het gedefinieerde gedragsmodel voor data.

 

Credentials

Client: Pioneer DJ

Client Contact: Takako Fujiyama, Simon Hart

Agency: These Days Y&R

Strategy: Raphael Nolens

Account Manager: Tom Schepers

Scrum Master (Cegeka): Nico Vanoppen

Project Manager (Japanese version): Pauley van Rixtel

UX & Service Design: Bram Boot, Jeroen Haijen

Design: Jeroen Michiels, Reginald van de Velde

Front-end Development: Katrien Delarue, Olivier Berger

Back-end Development (Cegeka): Ivan Lieckens, Daan Van Uytvange, Ruben Verschueren

Content Manager & QA: Kim de Vylder, Sarah Vermylen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VML Belgium

 

 

Neem contact op met

HQ Antwerpen: Generaal Lemanstraat 47, 2018 Antwerpen

+32 (0)3 286 44 50

erwin.jansen@vml.com

www.vml.com