Profvoetballers zeggen ja tegen de Play Sports-app van Telenet.

Telenet lanceerde de voorbije voetbalweekends een straffe extra voor de supporters van KV Mechelen, KAA Gent en KRC Genk. De fans in het stadion kregen tijdens de wedstrijd namelijk gratis toegang tot alle functies van de Play Sports-app: de app van Telenet waarmee je het voetbal en tal van andere sporten op de voet kan volgen. Zo konden de Kakkers, de Buffalo’s en de Genkies tijdens de match de strafste fases onmiddellijk herbekijken op hun smartphone.

Om deze wereldactie aan te kondigen bij de supporters, trapten These Days en Telenet een campagne af in het stadion en op sociale media. In drie videoboodschappen zien we bekende voetballers van KV Mechelen, KAA Gent en KRC Genk ja zeggen tegen de Play Sports-app in hun moedertaal. Een leuke parodie op de ‘No to Racism’ spots van UEFA, waarin wereldvoetballers als Messi en Ronaldo nee zeggen tegen racisme.

Om ook te scoren bij abonnees van Play Sports, wordt de campagne verder uitgerold op televisie. In het reclameblok waar je normaal de serieuze spots van UEFA verwacht, wordt de kijker nu plots verrast door een alternatieve versie.

Zelf ook een fervent supporter? Dan kan je de Play Sports-app alvast downloaden via de Apple Store en Google Play.

 

Credits:

 • Client: Telenet
 • Contact: Lieselotte Van Aperen
 • Agency: These Days
 • Creative Direction: Manuel Ostyn, Pieter Staes
 • Creation: Bram van Looveren, Joeri Quinet, Arjen Tarras, Kasper Janssens
 • Strategy: Tom Vingerhoets
 • Design: Kasper Janssens
 • Motion Design / Editor: Andreas De Ridder, Ward Geerts, Mikael Naudet
 • DOP / Camera: Pieter Neirynck
 • Producer: Ingeborg Van Hoof
 • Account Manager: Sander Van de Wiele, Stephanie Katic

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wunderman Thompson Benelux

Wunderman Thompson is een creative transformation agency dat de expertise van een reclamebureau, consultancypartner en technologiebedrijf combineert. Zo zetten we in de Benelux de toon vanuit onze kantoren in Antwerpen, Brussel en Luxemburg met meer dan 200 getalenteerde medewerkers.

Ons doel: ambitieuze merken inspireren om te groeien. Zo verzorgen we de geïntegreerde communicatie van onder meer Telenet, Child Focus, bpost, MediaMarkt, PMI, Lunch Garden, 11.11.11, Pioneer DJ, Microsoft, Riverty, Alken-Maes, Škoda, Euroclear, ...

Om dat te doen, rekenen we op onze lokale en globale kracht en expertise. Want wereldwijd beschikken we over maar liefst 24.000 specialisten in 90 markten om ook internationale ambities mee waar te maken.

Sinds jaar en dag zetten we met Effie’s, Cannes Lions, Creative Belgium Awards … de kroon op ons creatieve, digitale en efficiënte werk.

 

Contact

HQ Antwerpen: Generaal Lemanstraat 47, 2018 Antwerpen

+32 (0)3 286 44 50

[email protected]

www.wundermanthompson.be