Rode Kruis-Vlaanderen en Wunderman Thompson geven voor elkaar.

21 maart 2022

Rode Kruis-Vlaanderen lanceert vandaag samen met ​ Wunderman Thompson z’n nieuwe imagocampagne #geefvoorelkaar. De campagne moet Vlamingen aansporen om bloed of plasma te doneren en wil dat doen met een emotionele, maar vooral herkenbare boodschap.

Wanneer we mensen die bloed geven vragen waarom ze dat doen, dan is het meest gegeven antwoord: om iemands leven te redden. Voor mensen die geen bloed geven is net die gedachte de drempel. Want, wie is die iemand? Met de campagne willen we elke Vlaming laten zien dat de groep van mensen waarmee we een band voelen, veel groter is dan we eigenlijk denken. En de reden om bloed of plasma te doneren, dus ook.

De video toont daarom een herkenbare aaneenschakeling van uiteenlopende groepen mensen. We zien hen op verschillende plaatsen en op verschillende momenten. Toch is het geen typische vignettespot: alle scènes zijn compleet bevroren alsof de tijd eventjes wordt stilgezet. We staan als het ware even stil bij deze emotionele momenten. De camera zweeft door de scènes heen. Waardoor er een magische sfeer ontstaat, die de emoties die in de groep beleefd worden op een intieme manier in beeld brengen. De voice over neemt de gedachten van de kijkers mee op sleeptouw, laat hen zelf ontdekken dat we om veel meer mensen geven dan we eigenlijk denken en laat hen achter met één simpele vraag: Voor wie geef jij?


Naast een brede awareness campagne via TV en cinema wordt de campagne ook op YouTube, Instagram en Facebook uitgerold. Hiervoor werden specifieke korte formaten per doelgroep gemaakt die, door hun visuele stijl en herkenbare emotie, elke doelgroep apart activeren. Daarnaast wordt het concept ook uitgerold in print, outdoor, bannering en op de website. De campagne zal, dankzij deze gesegmenteerd aanpak, 2 jaar toepasbaar blijven over alle media heen.

 

Credits:

Agency: Wunderman Thompson Antwerp ​
Client: Rode Kruis-Vlaanderen
Client contact: Sara Jacobi, Ann Jansen
Creative Directors: Pieter Staes, Manuel Ostyn
Creative team: Jolien Tuyteleers, Kate Bellefroid
Account team: Davy Baccarne, Tine Van Hasselt, Astrid Van den Brande, Sofie Mees, Annelies Nyns
Strategy: Alexander Kolenberg, Els Raemdonck
Design: Hanne Beullens
Media: Caroline Bogaert
Copy: Tom De Block
Agency producer: Ingeborg Van Hoof, Thomas Anthoni
Production Company: Bozon
Director: Meeto
Postproduction Company: Pixmix Studios
Music & Soundeffects: Sonhouse
Photography: Pieter Neirynck
Motion design: Karel Van Gucht, Mikael Naudet

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wunderman Thompson Benelux

Wunderman Thompson is een creative transformation agency dat de expertise van een reclamebureau, consultancypartner en technologiebedrijf combineert. Zo zetten we in de Benelux de toon vanuit onze kantoren in Antwerpen, Brussel en Luxemburg met meer dan 200 getalenteerde medewerkers.

Ons doel: ambitieuze merken inspireren om te groeien. Zo verzorgen we de geïntegreerde communicatie van onder meer Telenet, Child Focus, bpost, MediaMarkt, PMI, Lunch Garden, 11.11.11, Pioneer DJ, Microsoft, Riverty, Alken-Maes, Škoda, Euroclear, ...

Om dat te doen, rekenen we op onze lokale en globale kracht en expertise. Want wereldwijd beschikken we over maar liefst 24.000 specialisten in 90 markten om ook internationale ambities mee waar te maken.

Sinds jaar en dag zetten we met Effie’s, Cannes Lions, Creative Belgium Awards … de kroon op ons creatieve, digitale en efficiënte werk.

 

Contact

HQ Antwerpen: Generaal Lemanstraat 47, 2018 Antwerpen

+32 (0)3 286 44 50

[email protected]

www.wundermanthompson.be