Rodenbach verfrist samen met These Days

Na een strategische en creatieve competitie heeft Rodenbach voor These Days gekozen als nieuwe communicatiepartner. “These Days toonde ons een verrassende aanpak die helemaal aansluit bij ons product, maar vooral ook bij de ambities van het merk”, aldus Kristof Ampe, Marketing Director bij Rodenbach. Het bureau zal instaan voor alle nationale en internationale online en offline campagnes onder de vlag van de nieuwe merklijn ‘Cheers to the Unexpected’. Een lijn, die 100% op het lijf van het Roeselaarse bier met de onverwacht verfrissende smaak geschreven is.

Een voorproefje van de samenwerking was op 30 maart in Roeselare vrij letterlijk te nemen. Rodenbach zit namelijk volledig in ’t nieuw. Qua uiterlijk weliswaar, want qua smaak blijft het bier ongewijzigd. Om dat te komen ervaren en om af te tellen naar het nieuwe Rodenbach, stelde These Days een rondje Roeselare voor. In maar liefst 30 café’s trakteerde Brouwerij Rodenbach alle burgers van Roeselare niet alleen op een welgemeende dank u voor de jarenlange trouw aan hun bier, maar kon ze hen ook geruststellen dat er niets aan de succesvolle smaak veranderd is.

De overgang van Oud naar Nieuw werd gevierd met een symbolisch afscheid van het oude Rodenbach. De feestgangers konden zich uitleven op piñata’s van oude flesjes, met confetti gemaakt van de oude etiketten en ze konden elkaar het beste wensen: een lekkere Rodenbach uiteraard. Bij Oud en Nieuw horen uiteraard ook pakjes. Daarom deelt de brouwerij een uniek collectors item uit. Wie mee kwam feesten, kreeg een ‘duopakske’ met daarin een oud flesje Rodenbach uit de laatste botteling én een nieuw flesje uit de eerste botteling met de nieuwe look. Na dit felgesmaakte voorproefje start binnenkort dan de eigenlijke merkcampagne. 

 

Client: Kristof Ampe, Kristel Geerts, Tom Robberechts

Account: Veroniek Hesters, Ine Beeckmans, Valérie Rosiers

Strategie: Dimitri De Lauw

Creatie: Sam De Volder, Tijs Dejonckheere, Wout Geysen, Tomas Van Loon

Design: Max Heirbaut, Sebastien Greffe, Dorien Wendelen

Print Productie: Sofie Verschaeren,

DTP: Theo Hagtingius, Anja Van den Broeck

Social: Davy Baccarne, Chloé van Elsen

Event: We Make You Happy 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wunderman Thompson Benelux

Wunderman Thompson is een creative transformation agency dat de expertise van een reclamebureau, consultancypartner en technologiebedrijf combineert. Zo zetten we in de Benelux de toon vanuit onze kantoren in Antwerpen, Brussel en Luxemburg met meer dan 200 getalenteerde medewerkers.

Ons doel: ambitieuze merken inspireren om te groeien. Zo verzorgen we de geïntegreerde communicatie van onder meer Telenet, Child Focus, bpost, MediaMarkt, PMI, Lunch Garden, 11.11.11, Pioneer DJ, Microsoft, Riverty, Alken-Maes, Škoda, Euroclear, ...

Om dat te doen, rekenen we op onze lokale en globale kracht en expertise. Want wereldwijd beschikken we over maar liefst 24.000 specialisten in 90 markten om ook internationale ambities mee waar te maken.

Sinds jaar en dag zetten we met Effie’s, Cannes Lions, Creative Belgium Awards … de kroon op ons creatieve, digitale en efficiënte werk.

 

Contact

HQ Antwerpen: Generaal Lemanstraat 47, 2018 Antwerpen

+32 (0)3 286 44 50

[email protected]

www.wundermanthompson.be