Telenet idealabs gaat partnership aan met These Days Y&R

Telenet idealabs is een intensief acceleratorprogramma uit Antwerpen, waarbij startups met een pril innovatief idee naar een werkend bedrijf evolueren in 4 maanden. Om startups meer ondersteuning te geven in marketing gaat Telenet Idealabs een samenwerking aan met These Days Y&R.

Uit meer dan 450 inzendingen werden tien start-ups geselecteerd, die elk een financiële injectie van €25.000 kregen, kantoorruimte en beroep konden doen op een uitgebreid mentornetwerk van ervaren ondernemers en medewerkers van Telenet. Met dit acceleratorprogramma, dat liep van september 2014 tot januari 2015, konden de start- ups hun idee uitwerken tot een product of dienst die klaar is om de markt te veroveren. Na een intensief begeleidingstraject van vier maanden evalueerde een jury de tien start-ups op hun vooruitgang en hun ambitie om de komende maanden door te groeien. Er werd een sterke focus gelegd op de evolutie van het product en het business plan, net als de capaciteiten van het team.

De jury selecteerde vijf starters die hun bedrijf gedurende vier maand verder kunnen ontwikkelen tijdens het groeiprogramma. Ze worden ondersteund met een bijkomende €50.000 elk en een coaching programma waarbij de focus ligt op groei, verkoop & internationalisatie.

Deze 5 start-ups stappen in het groeiprogramma:

Campr: een online platform dat een nieuwe manier van reizen introduceert: zowel kamperen in luxe als in iemand zijn tuin. Denk aan glampings, urban camping of adventure camping. www.gocampr.com

Dot: een mobiele app die de gebruiker toelaat om een identiteit aan een plaats te geven. Zo kun je nieuwe plaatsen ontdekken die binnen je interessegebied liggen. www.dotisfun.com

Intuo: een interactief platform voor bedrijven die hun werknemers & klanten willen opleiden. Het laat bedrijven toe om de juiste opleidingen op het juiste moment te geven, rekening houdend met het competentieniveau van iedere individu. www.intuo.io

On Air: een mobiele app die filmpjes van verschillende mensen bundelt in één verhaal. Op reis met vrienden, of een festival, alles is een verhaal. www.getonair.co

Pith.li: de fluostift voor het internet. Pith.li laat toe om artikels op het internet te markeren. Pith.li bewaart geen link, maar zorgt voor de essentie. www.pith.li

Groeiprogramma

De komende 4 maanden moeten de startups een grote stap vooruit. Hun product zal evolueren, hun team alsook hun go to market strategie. Dat laatste is een belangrijke schakel in het programma voor de startups. Om een duidelijk verschil te maken met andere accelerators gaat Telenet idealabs een partnership aan met These Days Y&R. 

Het gros van de startups wordt geleid door technologische geschoolde experts. Ze denken voortdurend aan de technologische innovatie, maar vergeten al snel dat de business innovatie even belangrijk is. Daarom ging idealabs op zoek naar een partner die de startups kon helpen bij het vermarkten van hun producten. Ze vonden bij These Days Y&R de perfecte fit qua DNA.

Dit reclamebureau, onderdeel van WPP (de grootste communicatiediensten groep, met 179.000 medewerkers in 111 landen), biedt de startups verschillende ressources aan. Zowel de infrastructuur (bv. het mobile device test lab), als specialisten (marketing, communicatiestrategen, branding en design specialisten, product ontwikkelaars en creative technologists) als toegang tot hun wereldwijde netwerk. 

Werknemers bij These Days Y&R kunnen de startups advies bieden bij bepaalde problemen, of hen connecteren binnen en buiten het bedrijf. Denk aan introducties bij de merken waar These Days Y&R voor werkt. Zo kunnen de startups testcases opzetten en hun assumpties rond hun product valideren. Enorm waardevolle input voor een pril bedrijf. Zo leren ze voortdurend van klanten, en bouwen ze een product waar effectief vraag naar is.

Erwin Jansen (CEO These Days Y&R):

"In het verleden werkten een aantal werknemers van These Days Y&R al voor een aantal van de Telenet idealabs startups in een mentor rol. Daaruit bleek dat ons DNA perfect matcht met dat van Telenet idealabs – tenslotte hebben we met onze eigen These Days Labs een intern innovatiedepartement dat zowel voor klanten als voor onszelf creatieve toepassingen van technologie ontwikkelt . We hebben binnen These Days Y&R de nodige mensen om dit op een grotere schaal te verwezenlijken, en bovendien gaan we bekijken hoe we de Telenet idealabs startups kunnen verbinden met ons internationaal netwerk –de ambitie moet zijn te kunnen kapitaliseren op onze innovatiehub in plaatsen als New York, San Fransisco, Seoul of Tel Aviv – maar ook de directe relatie met de HQ’s van grote spelers zoals Google, Facebook, Twitter of Linkedin”

Cedric Deweeck (Idealabs)

“We proberen ons voortdurend te differentiëren als bouwer van startups. Altijd op zoek naar de best mogelijke partners die een belangrijke rol kunnen spelen in de evolutie van de startups. These Days Y&R als bureau voorziet voor ons een perfecte mix: van het bouwen van merken, tot het bouwen van digitale producten”

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VML Belgium

 

 

Neem contact op met

HQ Antwerpen: Generaal Lemanstraat 47, 2018 Antwerpen

+32 (0)3 286 44 50

[email protected]

www.vml.com