These Days Y&R lanceert brandvoting.be: “zeg ons welke merken je verkiest, en wij zeggen voor wie jij op 25 mei kiest”

BrandAsset Valuator™ (BAV) onderzoek bij 3500 Belgen over meer dan 800 merken, koppelt merkvoorkeuren aan politieke voorkeuren.

Zaterdag 5 april ging een nieuwe online tool live, die aantoont dat de voorkeursmerken van de consument in correlatie staan met hun stemgedrag. Brandvoting.be, een initiatief van communicatiebureau These Days Y&R, laat de consument aan de hand van een simpele vragenlijst weten welke politieke partij het dichtst bij hun merkenvoorkeur ligt.

Deze alternatieve tool mag dan wel een knipoog naar de klassieke stemtest zijn, er zit een immens onderzoek en een uniek merkanalysemodel achter.

Brandvoting.be maakt gebruik van de BrandAsset™ Valuator, ’s werelds grootste onderzoek naar merkperceptie, om tot zijn resultaten te komen.  BrandAsset™ Valuator (BAV) een is unieke tool van de internationale Y&R groep. Hiermee volgen ze al sinds 1994 consistent het Belgische merklandschap op (en dat van meer dan 50 andere landen)

Ook politieke partijen worden als merk in de studie meegenomen, waardoor aan de hand van de BAV kan worden vastgesteld welke partij het meest overeenkomt met de consument op basis van hun keuze uit een 30-tal categorieën.

Welk merk koffie verkiezen ze,  welke automerk krijgt hun voorkeur of welk pintje drinken ze het liefst?  Al deze merkkeuzes geven hun stemgedrag prijs.

Zo zullen mensen die bijvoorbeeld een voorkeur hebben voor Neuhaus, Nespresso, Häagen Dazs, Shell en Mercedes, eerder stemmen voor OpenVLD.Terwijl de keuze voor Marcolini,  Nescafé, Carte d’Or, Esso en Volvo dan weer eerder leunt naar sp.a.

Ben je zelf benieuwd welke partij best bij jouw merkvoorkeur past, surf dan snel naar www.brandvoting.be
In de eerste 24 uur deden al meer dan 100.000 Belgen de test.
 

artikel_hln_050414.JPG

JPG - 3.1 Mb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wunderman Thompson Benelux

Wunderman Thompson is een creative transformation agency dat de expertise van een reclamebureau, consultancypartner en technologiebedrijf combineert. Zo zetten we in de Benelux de toon vanuit onze kantoren in Antwerpen, Brussel en Luxemburg met meer dan 200 getalenteerde medewerkers.

Ons doel: ambitieuze merken inspireren om te groeien. Zo verzorgen we de geïntegreerde communicatie van onder meer Telenet, Child Focus, bpost, MediaMarkt, PMI, Lunch Garden, 11.11.11, Pioneer DJ, Microsoft, Riverty, Alken-Maes, Škoda, Euroclear, ...

Om dat te doen, rekenen we op onze lokale en globale kracht en expertise. Want wereldwijd beschikken we over maar liefst 24.000 specialisten in 90 markten om ook internationale ambities mee waar te maken.

Sinds jaar en dag zetten we met Effie’s, Cannes Lions, Creative Belgium Awards … de kroon op ons creatieve, digitale en efficiënte werk.

 

Contact

HQ Antwerpen: Generaal Lemanstraat 47, 2018 Antwerpen

+32 (0)3 286 44 50

[email protected]

www.wundermanthompson.be