These Days Y&R terug naar WOII voor Het Laatste Nieuws

Vanaf 18 april zal Het Laatste Nieuws 24 dagen lang uitpakken met een unieke heruitgave van enkele originele kranten over Wereldoorlog Twee. Een actie waarmee de populairste krant van het land haar lezers even wil doen stilstaan bij deze gruwelijke gebeurtenis. Om deze actie aan te kondigen, creëerde These Days Y&R ook een campagne om even bij stil te staan. 

Het is 75 jaar geleden dat Wereldoorlog Twee in alle hevigheid losbarstte. Het perfecte moment om eens terug te blikken in enkele historische kranten. Daarom geeft Het Laatste Nieuws de komende weken een aantal belangrijke kranten opnieuw uit. De kranten komen niet enkel uit de periode 1940-1945, maar ook – en vooral – uit de jaren ervoor.

‘De kranten vertellen in de eerste plaats hoe de oorlog ooit tot stand is kunnen komen. Daarom keren we met onze campagne terug naar de tijd vóór de oorlog uitbrak. In de tv-spot doen we dat door de tijd op een bevreemdende manier letterlijk terug te spoelen. In print en radio focussen we dan weer op plekken waarvan de naam voor eeuwig besmet is door de gruwel van WOII. In de creatie tonen we hoe het was om daar te leven toen er nog geen vuiltje aan de lucht was, wat bijzonder confronterend is’, aldus Sam De Volder, ECD van These Days Y&R.                                                        

Om die beelden te vinden, is These Days Y&R ver gegaan. Zo komt het beeld van Auschwitz bijvoorbeeld uit de privécollectie van een fotograaf die is verbonden aan het Aushwitz Jewish Centrum, een museum in Polen. Andere locaties die in de campagne naar voor worden geschoven zijn Pearl Harbor en Omaha Beach. De vraag die de campagne oproept, wordt in de kranten beantwoord: hoe is het ooit zo ver kunnen komen?

Assets:

TV spot

Radiospot ‘Auschwitz’

Radiospot ‘Pearl Harbor’

Print ‘Omaha Beach’

Print ‘Auschwitz’

 

Credits:

Client: Het Laatste Nieuws

Contacts: Inge Debremaeker, Pascale Coppens

Agency: These Days Y&R

Account: Joke Tersago, Veroniek Hesters

Chief Creative Officer: Werner Van Reck

Executive Creative Director: Sam De Volder

Creative Director: Mateusz Mroszczak

Strategic Planner: Nicolas Moerman

Creation: Tomas Van Loon

Creation: Pieter De Lange

Design: Inge Vanhees

Producer: Ingeborg Van Hoof

Radio Production: Studio Helsinki

HLN Oorlogskranten TV Spot

MP4 - 19 Mb

Radiospot Auschwitz

WAV - 4.6 Mb

Sam De Volder

Creative Director

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VML Belgium

 

 

Neem contact op met

HQ Antwerpen: Generaal Lemanstraat 47, 2018 Antwerpen

+32 (0)3 286 44 50

erwin.jansen@vml.com

www.vml.com