Wunderman Thompson en Child Focus niet naar school op 1 september

Antwerpen - 1 september 2022

Op 1 september is het de eerste schooldag. Jammer genoeg is dat niet voor alle kinderen het geval. Want maar liefst 10 kinderen ontbreken die dag op de schoolbanken omdat ze vermist zijn. Een harde realiteit die de nodige aandacht verdient. Daarom bedacht en creëerde Wunderman Thompson een radiospot voor Child Focus die slechts één keer op de radio werd uitgezonden.

Op donderdag 1 september, om 8u30, vlak nadat ouders hun kinderen aan de schoolpoort hebben afgezet, ging een opvallende en beklijvende radiospot on air. Hierin worden, net zoals in klassen doorheen het land, aanwezigheden opgenomen. Alleen is iedere naam die wordt genoemd; afwezig. Het zijn de namen van 10 kinderen die op datzelfde moment in de klas hadden moeten zitten, maar nog steeds vermist zijn.

De spot vestigt de aandacht op het belang om te blijven zoeken en roept daarom iedereen op om de opsporingsberichten van Child Focus te delen. De radiospot werd ook omgezet naar een online video en gedeeld via social media.

ChildFocus_1september_NL.wav

WAV - 8.3 Mb

CREDITS:

 • Client: Child Focus
 • Contact: Stephan Smets
 • Agency: Wunderman Thompson Antwerp
 • Executive Creative Director: Kristof Snels
 • Creative Directors: Kasper Janssens, Arjen Tarras
 • Creation: Tomas Van Loon, Patrick Vermeylen
 • Account: Emilie van der Meijden
 • RTV producer: Evelyn Twadrous, Thomas Anthoni
 • Radio Production Company: Studio Helsinki
 • Sound: Patrick Giets
 • Editor: Sofie Luyckx, Andreas De Ridder

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wunderman Thompson Benelux

Wunderman Thompson is een creative transformation agency dat de expertise van een reclamebureau, consultancypartner en technologiebedrijf combineert. Zo zetten we in de Benelux de toon vanuit onze kantoren in Antwerpen, Brussel en Luxemburg met meer dan 200 getalenteerde medewerkers.

Ons doel: ambitieuze merken inspireren om te groeien. Zo verzorgen we de geïntegreerde communicatie van onder meer Telenet, Child Focus, bpost, MediaMarkt, PMI, Lunch Garden, 11.11.11, Pioneer DJ, Microsoft, Riverty, Alken-Maes, Škoda, Euroclear, ...

Om dat te doen, rekenen we op onze lokale en globale kracht en expertise. Want wereldwijd beschikken we over maar liefst 24.000 specialisten in 90 markten om ook internationale ambities mee waar te maken.

Sinds jaar en dag zetten we met Effie’s, Cannes Lions, Creative Belgium Awards … de kroon op ons creatieve, digitale en efficiënte werk.

 

Contact

HQ Antwerpen: Generaal Lemanstraat 47, 2018 Antwerpen

+32 (0)3 286 44 50

[email protected]

www.wundermanthompson.be