Wunderman Thompson en Child Focus zorgen (opnieuw) dat vermiste kinderen niet verdwijnen

Antwerpen, 25 mei 2023

25 mei is de Internationale Dag van de Vermiste kinderen. De dag waarop Child Focus en Wunderman Thompson in 2022 keephopealive.be lanceerden: een website die enkel door het publiek in leven kan worden gehouden, net als de hoop voor langdurig vermiste kinderen. Exact één jaar en meer dan 150.000 bezoekers later zet Child Focus de website opnieuw in de kijker. Maar ze gaan ook nog een stapje verder, met een opvallende muurschildering in Sint-Jans-Molenbeek. Die toont het portret van de vermiste Gevriye Cavas, die in 1985 in dezelfde buurt verdween.

Een portret dat blijft plakken

38 jaar geleden verdween de vijfjarige Gevriye Cavas op klaarlichte dag op straat. Hij werd nooit meer teruggezien, en toch zal zijn gezicht ons altijd bijblijven. In de vorige sensibiliseringscampagne werd de originele foto van zijn opsporingsbericht al omgezet in een levensecht, handgetekend portret door de Franse illustrator Nabil Nezzar. Nu wordt dit beeld vereeuwigd in de buurt waar hij verdween. De imposante muurschildering door street art artiest Artoon zorgt ervoor dat we vermiste kinderen zoals Gevriye nooit echt vergeten. En de hoop op een nieuwe aanwijzing of getuigenis niet opgeven.

Child Focus heeft altijd kunnen rekenen op de solidariteit van het grote publiek om opsporingsberichten van vermiste kinderen te verspreiden. We hopen voor deze actie opnieuw op diezelfde solidariteit te mogen rekenen. Dit zou voor de ouders veel betekenen. Samen geven we de hoop nooit op” -Heidi De Pauw, Algemeen Directeur bij Child Focus.

Gezocht: 130 m2 muur

In de toekomst wil Child Focus gelijkaardige muurschilderingen maken voor alle langdurig vermiste kinderen, in de buurt waar ze opgegroeid of verdwenen zijn. Dus heb je een muur van minimum 130 m2, in goede staat en op een plaats met veel verkeer? Stuur een mail naar [email protected] en hou de hoop levend voor Nathalie Geijsbregts (Leefdaal), Ken Heyrman (Antwerpen), Théo Hayez (Ukkel), Vincent Lamouris (Gent), Ilse Stockmans (Leuven), Liam Vanden Branden (Mechelen), Françoise Bruyère (nationaal) en Marie-Agnès Cordonnier (nationaal).


CONTACT Wunderman Thompson Benelux

Elke Janssens: +32 476 72 85 49

Email: [email protected]


About Wunderman Thompson

At Wunderman Thompson we exist to inspire growth for ambitious brands. Part creative agency, part consultancy and part technology company, our experts provide end-to-end capabilities at a global scale to deliver inspiration across the entire brand and customer experience.

For more information, please visit us at www.wundermanthompson.com, subscribe to our newsletter, and follow Wunderman Thompson on our social channels via Twitter, Facebook,LinkedIn, and Instagram. ​ ​ ​


CREDITS

 • Agency: Wunderman Thompson Antwerp
 • Client: Child Focus
 • Client contact: Stephan Smets
 • Creative Directors: Manuel Ostyn, Pieter Staes, Kasper Janssens, Arjen Tarras
 • Creative team: Kate Bellefroid, Jolien Tuyteleers
 • Creative: Han Verschaeren
 • Account team: Barbara Van Duffel, Emilie van der Meijden, Molly Waeytens, Pieter Van Schil, Sofie Laeremans
 • Program director: Stefan De Haes
 • Strategy: Alexander Kolenberg, Jef Pelkmans, Gaëlle Maes
 • Design: Jeffrey Uten, Christophe De Pelsemaker
 • Illustration: Nabil Nezzar
 • Motion design: Andreas De Ridder, Christoph Boost
 • Creative Technologist: Sam Serrien
 • Lead developer: Bram Verdyck
 • Producer: Thomas Anthoni
 • DTP: Theo Hagtingius, Jan-Bart Debruyne
 • Mural artist: Toon Van Ishoven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wunderman Thompson Benelux

Wunderman Thompson is een creative transformation agency dat de expertise van een reclamebureau, consultancypartner en technologiebedrijf combineert. Zo zetten we in de Benelux de toon vanuit onze kantoren in Antwerpen, Brussel en Luxemburg met meer dan 200 getalenteerde medewerkers.

Ons doel: ambitieuze merken inspireren om te groeien. Zo verzorgen we de geïntegreerde communicatie van onder meer Telenet, Child Focus, bpost, MediaMarkt, PMI, Lunch Garden, 11.11.11, Pioneer DJ, Microsoft, Riverty, Alken-Maes, Škoda, Euroclear, ...

Om dat te doen, rekenen we op onze lokale en globale kracht en expertise. Want wereldwijd beschikken we over maar liefst 24.000 specialisten in 90 markten om ook internationale ambities mee waar te maken.

Sinds jaar en dag zetten we met Effie’s, Cannes Lions, Creative Belgium Awards … de kroon op ons creatieve, digitale en efficiënte werk.

 

Contact

HQ Antwerpen: Generaal Lemanstraat 47, 2018 Antwerpen

+32 (0)3 286 44 50

[email protected]

www.wundermanthompson.be