Wunderman Thompson en OVAM ontwerpen Ecodesign Award die goud waard is

ANTWERPEN - 27 april 2021

De Ecodesign Award, die uitgereikt wordt door OVAM en Vlaanderen Circulair, is al jaren een springplank voor de toekomst van jonge ontwerpers. In 2021 is dat niet anders. Wie dit jaar met het beste circulaire idee of ontwerp op de proppen komt, heeft straks een award van onschatbare waarde in handen. Geen geldprijs deze keer, maar een duurzame Fairphone met een contactenlijst waar elke productontwerper van droomt.

Piet Colruyt (Founder Impact House), Tom Domen (Global head of Long Term Innovation bij Ecover + method), Soraya Wancour (Founder Studio AMA). Het zijn maar enkele van de vele namen in de contactenlijst van de Ecodesign Award 2021. Want de winnaar krijgt dit jaar geen beeldje, wél een beeldige smartphone van het duurzame merk Fairphone, inclusief een uitgebreid netwerk van contacten. Ontzettend handig om het project of de carrière van de winnaar een serieus duwtje in de rug te geven.

Goud in handen

Met deze award heeft de winnaar van de 15e editie goud in handen voor de toekomst. ​ Figuurlijk: om dankzij de contactenlijst een ontwikkelaar te vinden, een droomjob te scoren of extra media-aandacht te krijgen. Maar ook letterlijk, aangezien de Fairphone best wel opvalt in zijn gouden kleur met gravure van het winnende idee.

Een award die even circulair is als de inzendingen

Met Fairphone koos de organisatie voor een smartphone die even circulair is als de inzendingen zelf. Want is je toestel stuk of wil je ’n upgrade? Dan vervang je enkel het nodige onderdeel. En ook het voetstuk van de award moet niet onderdoen: dat is gemaakt van gerecycleerd materiaal. Win-win dus!

Conversation starter

“Heb je als winnaar de award op zak? Dan is dat de perfecte conversation starter,” aldus Manuel Ostyn, Creative Director bij Wunderman Thompson. “Tijdens meetings, sollicitaties, of gewoon – wie zal het zeggen – ooit weer op café, waar vaak de beste plannen worden gesmeed. Een reden te meer om je eindwerk of thesis omtrent ecologie of duurzaamheid voor 11 juli in te sturen voor de wedstrijd.”

Your future is calling

De toekomst roept dus. In het bijzonder voor studenten productontwikkeling of -design die met een duurzaam, circulair idee of ontwerp niet alleen hun eigen carrière willen lanceren, maar ook de toekomst willen veranderen. En dat kan door een duurzame oplossing te bedenken in één van de 2 categorieën Everyday Life of Problem Solving.

De award staat alvast uitnodigend te schitteren op www.ecodesignaward.be.

Deze 15e editie van de awardwedstrijd is slechts één van de vele initiatieven waarmee OVAM en Vlaanderen Circulair de circulaire economie een boost willen geven.

CREDITS

 • Agency: Wunderman Thompson Antwerp
 • Client: OVAM
 • Client contact: Frank Van Swalm, Ine Wenmaekers, Liesbet Van Ackeleyen
 • Creative Directors: Manuel Ostyn
 • Creative team: Kasper Janssens & Arjen Tarras
 • Account team: Kathlien Verlodt
 • Strategy: Alexander Kolenberg, Tom Vingerhoets
 • Copywriter: Tine Sinnaeve
 • Design: Matthias Berghmans, Dorien Wendelen
 • Agency producer: Caroline Van Ranst & Amelie Van Campen
 • Motion & 3D design: Matthias Berghmans, Karel Van Gucht
 • Sound design: Menno Van Riet

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VML Belgium

 

 

Neem contact op met

HQ Antwerpen: Generaal Lemanstraat 47, 2018 Antwerpen

+32 (0)3 286 44 50

erwin.jansen@vml.com

www.vml.com