Wunderman Thompson geeft een f*ck voor Awel

ANTWERPEN - 24 DECEMBER 2020

Uit internationaal onderzoek blijkt dat meer dan 69% van de jongeren zich vandaag slechter voelt dan voor corona. Awel, de luisterlijn voor jongeren en kinderen, bevestigt het stijgende aantal oproepen over angst, eenzaamheid, depressie en zelfs zelfmoordgedachten. Hoog tijd dus om een f*ck te geven om de mentale gezondheid van onze jongeren. ​

Voor hun nieuwste campagne, riepen Wunderman Thompson en Awel hiervoor de hulp in van Marc Van Ranst, de viroloog die hét gezicht werd van de pandemie. Samen met hem zeggen ze ‘f*ck’ tegen die 69%. Daarom liet het bureau Marc verschijnen in een nogal ‘spraakmakende’ outfit tijdens een interview met het jongerennieuws @nws.nws.nws. Een flashy roze polo met ‘FCK 69’ erop.

Het was de bron van heel wat buzz. Al gauw begonnen mensen zich vragen te stellen over het fashion statement van Van Ranst. Start hij met merchandising? Ook kranten vroegen zich af wat er aan de hand was. Een mooie opener om het te hebben over dat waar we ons echt vragen zouden moeten over stellen, de mentale gezondheid van onze jongeren.

Naast Marc Van Ranst, schaarden ook tal van andere bekende koppen zoals Leen Dendievel, Lotte Van Wesemael, Bouba Kalala, Emma Bale, Kawtar Ehlalouch en Tatyana Beloy zich achter de campagne 'F*CK 69'. Zij delen tips en tricks om een goed gesprek aan te gaan. Want als je echt 'f*ck' wil zeggen tegen die 69%, zeg dan ook ‘F*CK’ tegen die typische gespreksfouten waar we allemaal intrappen. ​

Ondertussen heeft ook de pers de campagne gretig opgepikt. Het mooiste bewijs dat ook zij een f*ck geven om onze jongeren en hun mentale toestand.

CREDITS:

 • Agency: Wunderman Thompson Antwerp/Brussels
 • Client: Awel
 • Client contact: Hanne Jacobs
 • Creative Directors: Manuel Ostyn, Pieter Staes
 • Creative team: Arjen Tarras, Kasper Janssens
 • Account team: Charlotte Feremans, Tom Thijs
 • Strategy: Alexander Kolenberg, Delphine Geyskens, Tom Vingerhoets
 • Copywriter: Yannick De Haes
 • Design: Bert Beckers, Christophe De Pelsemaker
 • Motion Design: Andreas De Ridder, Karel Van Gucht
 • Agency producer: Ingeborg Van Hoof
 • Sound design: Menno Van Riet
 • Print production: Sofie Verschaeren

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wunderman Thompson Benelux

Wunderman Thompson is een creative transformation agency dat de expertise van een reclamebureau, consultancypartner en technologiebedrijf combineert. Zo zetten we in de Benelux de toon vanuit onze kantoren in Antwerpen, Brussel en Luxemburg met meer dan 200 getalenteerde medewerkers.

Ons doel: ambitieuze merken inspireren om te groeien. Zo verzorgen we de geïntegreerde communicatie van onder meer Telenet, Child Focus, bpost, MediaMarkt, PMI, Lunch Garden, 11.11.11, Pioneer DJ, Microsoft, Riverty, Alken-Maes, Škoda, Euroclear, ...

Om dat te doen, rekenen we op onze lokale en globale kracht en expertise. Want wereldwijd beschikken we over maar liefst 24.000 specialisten in 90 markten om ook internationale ambities mee waar te maken.

Sinds jaar en dag zetten we met Effie’s, Cannes Lions, Creative Belgium Awards … de kroon op ons creatieve, digitale en efficiënte werk.

 

Contact

HQ Antwerpen: Generaal Lemanstraat 47, 2018 Antwerpen

+32 (0)3 286 44 50

[email protected]

www.wundermanthompson.be