Wunderman Thompson laat trouwklokken luiden in MediaMarkt

ANTWERPEN - 13 november 2019

Op 11 november gedenken wij in België de Wapenstilstand, maar vanuit China komt die dag een heel andere rage overvliegen: Singles' Day. Op die dag omarmen we het vrijgezellenleven en mag iedereen eens lekker aan zichzelf denken. Maar bij MediaMarkt kan dat nóg leuker met een heus Singles’ Weekend. ​ Een briefing om dit in de verf te zetten, kwam bij Wunderman Thompson terecht. 

Het bureau vertrok van het idee dat sommige vrijgezellen hun leven niet per se met iemand willen delen, maar eerder met iets. Zo trouwde een zekere Erika al met de Eifeltoren en loopt er ook een mevrouw Berlin Wall rond. Moet kunnen, dachten ze bij MediaMarkt. Zeker omdat heel wat mensen eerder met hun scherm lijken getrouwd dan oog te hebben voor hun (potentiële) partner. Dus waarom het dan niet officieel maken? 

Zo ontstond De Toesteltrouw, een activatie waarbij zes gelukkige singles konden trouwen met het toestel van hun dromen. Eerst moesten ze hun liefde bewijzen door een online aanzoek te schrijven voor hun favoriete product. Een Smart TV, laptop en smartphone waren de begeerlijke vrijgezellen van dienst. Daarna werden de casanova’s met het mooiste aanzoek verwacht in MediaMarkt Kortrijk en Woluwe om te trouwen met hun geliefde product. 

De campagne werd aangekondigd met een social video die op twee dagen tijd een kleine duizend vrijgezellen naar de wedstrijdpagina leidde. Uiteindelijk werden zes gelukkigen in het echt verbonden in een romantisch aangekleed decor in de winkel. ​ 

Het werd een prachtige dag, bewijzen ook de huwelijksfoto’s hieronder. De foto’s van de eerste huwelijksnacht zullen we je besparen. 

 

CREDITS

 • Agency: Wunderman Thompson Antwerp 
 • Client: MediaMarkt
 • Client contact: Davy Claeys, Fokke Lowie
 • Creative Directors: Sam De Volder, Merel Van den Broeck 
 • Creative team: Wout Geysen, Tijs Dejonckheere
 • Account team: Matti Verhaegen, Sarah Savoir, Tom Thijs
 • Strategy: Evert Van den Broeck
 • Design: Sebastien Greffe, Virginie Rosseel, Charlotte Slegers
 • Development: Joran Schaefer
 • Agency producer: Amélie Van Campen, Jonathan Kauffmann
 • Editor: Andreas De Ridder
 •  Event Agency: We Make You Happy

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wunderman Thompson Benelux

Wunderman Thompson is een creative transformation agency dat de expertise van een reclamebureau, consultancypartner en technologiebedrijf combineert. Zo zetten we in de Benelux de toon vanuit onze kantoren in Antwerpen, Brussel en Luxemburg met meer dan 200 getalenteerde medewerkers.

Ons doel: ambitieuze merken inspireren om te groeien. Zo verzorgen we de geïntegreerde communicatie van onder meer Telenet, Child Focus, bpost, MediaMarkt, PMI, Lunch Garden, 11.11.11, Pioneer DJ, Microsoft, Riverty, Alken-Maes, Škoda, Euroclear, ...

Om dat te doen, rekenen we op onze lokale en globale kracht en expertise. Want wereldwijd beschikken we over maar liefst 24.000 specialisten in 90 markten om ook internationale ambities mee waar te maken.

Sinds jaar en dag zetten we met Effie’s, Cannes Lions, Creative Belgium Awards … de kroon op ons creatieve, digitale en efficiënte werk.

 

Contact

HQ Antwerpen: Generaal Lemanstraat 47, 2018 Antwerpen

+32 (0)3 286 44 50

[email protected]

www.wundermanthompson.be