Wunderman Thompson lanceert volledig geïntegreerd Benelux-agentschap

Antwerpen - 23 juni 2020

Wunderman Thompson kondigde vandaag aan dat het zijn Benelux-activiteiten gaat integreren om een creatief bolwerk in de regio uit te bouwen. Dat geïntegreerde agentschap zal Wunderman Thompson Antwerpen, Wunderman Thompson Brussel, Wunderman Thompson Amsterdam en Mirum België omvatten.

De gecombineerde organisatie zal uitdrukkelijk worden gepositioneerd als groeipartner in de regio – met een totaalaanbod aan vaardigheden om inspiratie te bieden doorheen de hele brand & customer experience.

In het verleden hebben de verschillende kantoren van Wunderman Thompson Benelux elkaar steeds ondersteund om samen groei te creëren voor gemeenschappelijke klanten als Microsoft, Mazda, VodafoneZiggo, Telenet, Media Markt, Randstad en Nationale Nederlanden.

Het nieuwe agentschap zal worden geleid door Erwin Jansen, de CEO van Wunderman Thompson Benelux en het hoofd van Wunderman Thompson Antwerpen. In zijn functie wordt hij bijgestaan door Anita Lotten als managing director van Wunderman Thompson Amsterdam, David Grünewald als managing director van Mirum België en Toon Diependaele als managing director van Wunderman Thompson Brussel.

Gio Canini, die onlangs werd aangesteld als WPP country manager voor België, zal daarnaast ook de functie van executive chairman van Wunderman Thompson Benelux op zich nemen.

Erwin Jansen, CEO van Wunderman Thompson Benelux, reageerde op de aankondiging: "Dit is een fantastische dag aangezien we de allerbeste talenten uit onze regio samenbrengen om de groei van onze klanten te ondersteunen. Individueel gezien genoot ieder agentschap een bijzonder goede reputatie, met elk zijn eigen DNA en specialisaties, maar samen hebben we nu de kans om met een allesomvattend dienstenaanbod uit te groeien tot de onbetwiste top in de regio. We staan te trappelen om onze gecombineerde expertise in creativiteit, data en technologie nu te bundelen ten dienste van onze klanten."

Anita Lotten, MD Wunderman Thompson Amsterdam:

"We zijn opgetogen dat we na jaren van intensieve samenwerking nu de volgende stap zetten. Voor onze agentschappen is dit een geweldige kans om ons dienstenaanbod in Nederland en de rest van de regio nog te verbeteren. We hebben er alle vertrouwen in dat dit nieuw opgerichte agentschap de samenwerking met onze klanten ten goede zal komen en zal aanzetten tot groei."

Ewen Sturgeon, CEO Wunderman Thompson EMEA: "Ik ben fier op het werk dat Erwin en Gio en hun team hebben verzet om onze Benelux-kantoren te integreren in één agentschap en ik kijk al uit naar alles wat hun teams de komende jaren zullen verwezenlijken. Ook onze klanten in de regio organiseren zich steeds meer op een gelijkaardige, regionale manier en we willen hun het beste blijven aanbieden van wat Wunderman Thompson te bieden heeft."

Wunderman Thompson Benelux wordt een agentschap met meer dan 300 werknemers verdeeld over de kantoren in Antwerpen, Brussel en Amsterdam.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wunderman Thompson Benelux

Wunderman Thompson is een creative transformation agency dat de expertise van een reclamebureau, consultancypartner en technologiebedrijf combineert. Zo zetten we in de Benelux de toon vanuit onze kantoren in Antwerpen, Brussel en Luxemburg met meer dan 200 getalenteerde medewerkers.

Ons doel: ambitieuze merken inspireren om te groeien. Zo verzorgen we de geïntegreerde communicatie van onder meer Telenet, Child Focus, bpost, MediaMarkt, PMI, Lunch Garden, 11.11.11, Pioneer DJ, Microsoft, Riverty, Alken-Maes, Škoda, Euroclear, ...

Om dat te doen, rekenen we op onze lokale en globale kracht en expertise. Want wereldwijd beschikken we over maar liefst 24.000 specialisten in 90 markten om ook internationale ambities mee waar te maken.

Sinds jaar en dag zetten we met Effie’s, Cannes Lions, Creative Belgium Awards … de kroon op ons creatieve, digitale en efficiënte werk.

 

Contact

HQ Antwerpen: Generaal Lemanstraat 47, 2018 Antwerpen

+32 (0)3 286 44 50

[email protected]

www.wundermanthompson.be